logo_Omsk_medium

Contact

Wil je contact met mij opnemen?

Trans-Siberië Express

Naar Omsk komen… Dan is de vraag: hoe? De auto lijkt geen optie. Van Amsterdam naar Omsk is meer dan 5.000 kilometer. Misschien met het vliegtuig dan? In acht tot tien uur en met een overstap in Moskou ben je er dan dezelfde dag. Of is dat toch weer wat te snel? Is het ook mogelijk om naar Moskou te vliegen en vandaar verder te reizen met de trein? Maar dat wordt nog een aardige puzzel om te beslissen met welke maatschappij. Wie weet komt er ook heel wat papierwerk bij kijken. De Trans-Siberië Express lijkt in ieder geval geen optie. Omsk is wel een van de tussenstops op de route van Moskou naar Vladivostok, maar je moet het complete traject volgens planning afleggen en kunt niet zomaar uitstappen om en een of meer dagen later weer inhaken. De treinverbinding heeft Omsk eind negentiende eeuw een grote impuls gegeven en de mogelijkheid om uit te groeien tot een handelscentrum met consulaten van Europese landen, waaronder van Nederland en Duitsland.

golden-eagle03

Het idee voor de treinverbinding kwam van Tsaar Alexander II. Met de aanleg van de spoorweg werd in 1891 begonnen. In 1916 was het traject klaar. De Trans-Siberië Express voert dwars door Siberië tot aan de havenstad Vladivostok in het uiterste oosten van Rusland aan de kust van de Japanse Zee.
Als het de trein wordt, dan dus in ieder geval niet de Trans-Siberië Express. Jammer, maar wie weet is er een mogelijkheid met een andere maatschappij. Het lijkt me wel wat hoor, om die 2.700 kilometer van Moskou naar Omsk over het spoor af te leggen en een paar van die onvergetelijke meesterwerken van Dostojevski nog eens te lezen terwijl Rusland langs me heen zoeft.

Contact met me opnemen

Wil je meer weten over de plannen, de reis of de voorbereidingen die ik getroffen heb? Of wil je juist graag wat laten weten over mijn website? Neem dan vooral eens contact met me op. Ook wanneer je bijvoorbeeld graag eens wilt praten over de literatuur die ik op mijn website genoemd heb, of samen met mij wilt gaan lopen.
Je kunt ervoor kiezen om me te volgen op Facebook of andere sociale kanalen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet zoveel op zit. Dat kan ook niet wanneer je zoveel leest als ik doe natuurlijk. Daarnaast ben ik graag aan het plannen voor mijn reis.
Daarom raad ik je aan om mij te mailen op info@omsk.nl zodat je alles kunt vragen wat je wilt. Ik beantwoord alle mails minstens eenmaal per week nu er geregeld mensen zijn die mijn website bezoeken.
Wil je graag een keer een plan maken om zelf te gaan reizen naar Omsk of het gebied waarover mijn website gaat? Neem dan zeker contact op, maar wacht niet te lang. Er zijn namelijk veel dingen die geregeld moeten worden en dit kost vaak meer tijd dan je denkt! Hopelijk laat je wat van je horen zodat we eens kennis kunnen maken!

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a valid phone number.
Please enter a subject.
Please enter a message.